Medical


MEDICINSKA MASAŽA


Medicinska masaža primijenjuje se u svrhu liječenja različitih tegoba.

Rezultati se postižu intenziviranjem kapilarne cirkulacije tretiranog područja, boljom opskrbom kisikom, ubrzanjem metabolizma te smanjenjem mišićnog tonusa. Intenzitet zahvata prilagođen je bolnom mjestu te je potrebno iskustvo i predanost za obavljanje ove tehnike. Iz lojnih i znojnih žlijezda istiskuju se sekreti, smanjuju se potkožne masnoće i jastučaste nakupine, poboljšava se izmjena tvari, pojačava se oksigenacija tkiva i otjecanje limfe zbog čega koža dobiva jači tonus, postaje elastičnija te izgleda zdravije.

Primijenjuje se kod tegoba u leđima (kronične križobolje ili bolni srednji dio leđa), probavnih smetnji, glavobolje, depresije, stresa, anksioznosti.
Učinkovita je kod mišićnih artrofija, tenditisa (upala tetiva), distorzije i mišićnih istegnuća. Pomaže kod problema sa cirkulacijom, grčevima, edemima zglobova, teških nogu te ublažava sve vrste reumatskih tegoba.
Pomaže pojedincu da lakše prihvati vlastito tijelo i izgradi samopouzdanje.

Medicinska masaža uspiješno otklanja stres te poboljšava fleksibilnost i normalno funkcioniranje cijelog organizma.
Redovnim ritualom masaža otklanjaju se sve blokade u tijelu. Vratiti ćete mu gipkost i lakoću pokreta, kao i održati zdrav duh i top formu.
Prirodnom i jedinstvenom metodom vraćamo tijelo u njegovu ravnotežu.