Sport


SPORTSKA MASAŽA


Sportska masaža je snažna i energična masaža posebno orijentirana na mišiće i dijelove tijela koji su izloženi stresu treninga.
Nakon napornog treninga mišići, tetive i ligamenti su izloženi malim ozlijedama koje tijelo liječi proizvodnjom kolagena.
Sportska masaža se može provoditi prije aktivnosti ili natjecanja te nakon aktivnosti ili natjecanja.
Potrebno je usredotočiti se na mišićne skupine koje će biti najaktivnije tijekom određene aktivnosti ili sportskog treninga.
Putem sportske masaže ubrzava se oporavak organizma nakon treninga, zagrijavaju se i omakšavaju tkiva, poravnavaju se mišićna vlakna, poboljšava cirkulacija, ubrzava uklanjanje otpadnih tvari i mliječne kiseline iz organizma.
Sportska masaža održava mišiće zdravima, manje podložnim ozlijedama, povećava opseg kretnji, snagu ozlijeđenog mišića, ubrzava proces jačanja, poboljšava protok krvi i čini Vas spremnijima za nove i bolje rezultate u sportskim i životnim izazovima.
Svrha sportske masaže je otkriti osjetljiva područja i spriječiti nastanak ozlijede, pojačati svijest o tijelu, vratiti mišićima gipskost i elastičnost te postići duboku tjelesnu i psihičku opuštenost.
U svakom ozbiljnijem sportu, gdje je što brža i učinkovitija regeneracija glavni predmet svih traženih procesa, masaža je neizostavni dio terapije svakog sportaša. Uz redovite tretmane Vaši rezultati biti će bolji i kvalitetniji, imat ćete više energije i brže ćete stizati do zadanih ciljeva.

Preporuča se svima, neovisno o tome jeste li rekreativac ili profesionalni sportaš, ili aktivni pojedinac koji nastoji ostati u formi.