Apiterapija


APITERAPIJA


Ako želite da Vam koža postane glatka i elastična, svilenkasta, potkožne neravnine izglađene, opće stanje organizma i raspoloženje poboljšano, masaža medom pravi je izbor za Vas.

To je tretman medom, nektarom pčela, najsavršenijim proizvodom prirode u kojem se nalaze gotovo svi sastojci koji grade ljudski organizam.
Apiterapija ima pozitivan učinak na kompletan živčani sustav, stimulira limfu, poboljšava cjelokupnu prehranu kože, ima antioksidativna svojstva, djeluje antibakterijski i antiseptički, jača cirkulaciju krvi i hrani ju nutritivnim elementima: mineralima, vitaminima, enzimima, aminokiselinama i visokovrijednim organskim kiselinama.
Masaža medom preporučuje se najviše u proljetnim danima jer pomaže pri izbacivanju soli i toksina iz tijela, hidratizira kožu, hrani i njeguje.
Masaža medom je izuzetno djelotvorna protiv celulita, poboljšava cirkulaciju u dubokim slojevima kože i mišića, brzo obnavlja mišićni tonus i mekoću kože, puni ju kisikom i hranjivim tvarima.

Tretman medom sastoji se od masaže s pet vrsta meda, utopljavanja u termo deki i tuširanja.
Utopljavanjem u termo deki postiže se bolje prodiranje meda u dublje slojeve kože. Med pomaže i u zadržavanju vlage kože te spriječava njeno prerano starenje.
Prije tretmana preporučuje se napraviti peeling tijela kako bi se odstranile suhe i odumrle stanice kože što će također pomoći dubljem prodiranju, a time i boljem djelovanju meda.

Apiterapija kao preventivni tretman je vrlo koristan kod: glavobolje, poremećaja spavanja, intelektualne i fizičke iscrpljenosti, psihosomatskih bolesti, krvožilnih problema, oslabljenog imuniteta.