MASAŽA


MASAŽA


Masaža nije samo očaravajuća relaksacija, to je također preventivna metoda protiv nakupljanja stresa i olakšavanja emotivne i fizičke napetosti. Ona je najlakši put za postizanje opuštanja i očuvanja zdravlja.
Snaga dodira ima povoljan utjecaj i blagotvoran učinak na čovjekovo psihofizičko stanje. Masaža potiče lučenje endorfina, hormona sreće i dobrog raspoloženja koji snažno djeluje na živčani sustav jer smiruje nervozu i smanjuje razinu štetnih (stresnih) hormona u organizmu.
Znamo da je stres ujedno i uzrok mnogih zdravstvenih problema i bolesti u kojima prednjače bolesti hormonalnog i srčano-žilnog sustava. Stoga je masaža odličan prirodni put za rješavanje stresa i prevenciju mnogih bolesti.

Cilj masaže je opuštanje kompletnog organizma, povrat snage, tjelesno i duhovno rasterećenje te duboka relaksacija.
Masaža potiče cirkulaciju krvi, limfe i energije pa se na taj način stanice čiste, njeguju i pune energijom, a koža je njegovana, djeluje mladenački, napeta i elastična, otklanjaju se otpadne tvari, razgrađuje celulit, tijelo se učvršćuje i oblikuje.

Nakon odgovarajuće masaže sa kvalitetnim eteričnim uljima bit ćete odmorni, osvježeni i spremni za nove izazove.
Ali najveća vrijednost masaže jest u tome što organizam postaje sposoban da sam riješava tegobe, strujanjem energije koja se oslobađa i dovodi tijelo u stanje prirodne ravnoteže.