Aromaterapija


AROMATERAPIJA


AROMATERAPIJA je po svojoj prirodi holistička i komplementarna metoda iscjeljivanja.
Komplementarna jer se nadopunjuje sa ostalim granama medicine, čak i konvencionalnom. Holistička jer promatra osobu na svim razinama, fizičkoj, duhovnoj, mentalnoj i emotivnoj razini.
Djeluje na otklanjanje uzroka neravnoteže u organizmu, te daje prednost prevenciji održavanja zdravlja i ravnoteže čitavog tijela i duha, iako se koristi i u svrhe liječenja.

Aromaterapija je tretman masaže tijela baziran na klasičnoj masaži uz upotrebu eteričnih ulja u ugodnom ambijentu uz opuštajuću glazbu, mir i tišinu, gdje se možete opustiti i prepustiti mirisima eteričnih ulja kako bi tretman imao još dublje djelovanje.
Eterična ulja harmoniziraju, stimuliraju i umiruju organizam istovremeno djelujući na sve organe i sustave sa narušenom ravnotežom djelujući svojom energetskom i psihoemotivnom komponentom.
Ona oplemenjuje i opušta naše fizičko tijelo, smiruje naš duh, vida ranjene emocije, bistri naše nejasne misli ljekovitim i psihoterapijskim značajkama esencija biljaka.
Aromaterapija brižno odabrane kombinacije eteričnih ulja, ciljano djeluje na napetosti i uklanja stres, potpuno vas opušta i budi vaša osjetila. Stres stvara kiselo stanje u organizmu, a aromatične molekule eteričnih ulja upit će se u krvotok, što pomaže smanjiti unutarnju kiselost, ukloniti teške metale i neprobavljivu hranu koja truje naš krvotok.
Korištena eterična ulja njeguju kožu, uravnotežuju lučenje sebuma i općenito poboljšavaju tonus kože djelujući na kapilare.
Ugodni mirisi eteričnih ulja snažno djeluju na emocije i duh, utječu na raspoloženje, osjećaje, razmišljanje i koncentraciju, a po svom kemijskom sastavu djeluju na određene organe, tkiva te balansiraju endokrini i živčani sustav.

Dobrobiti Aromaterapije: umanjuje glavobolju i bolove u mišićima, pospješuje opće stanje organzima te bolju prokrvljenost, otklanja napetost mišića i ostalog vezivnog tkiva u tijelu, posebno je djelotvorna u liječenju problema vezanih uz hormone, uklanja nesanicu, regulira poremećaje u probavi, olakšava blaže oblike depresije i tjeskobe.